BTK Akademi geleceğin yazılımcılarını yetiştiriyor

Türkiye’nin bu konuda öncü bir adım atarak, yerli ve milli teknolojilerle Avrupa’nın sayılı otonom dron koridorlarından birini hayata geçireceğini söyledi. Dünya Yapay Zeka İçerik Oluşturucu Ödülleri (WAICA), dünyanın yapay zeka tarafından üretilen kadınlara yönelik ilk güzellik yarışması olan “Miss AI”ın 10 finalistini açıkladı. Aralarında 2 Türk karakter, Seren Ay ve Asena İlk’in de yer aldığı listede taç için yarışacak 10 sanal güzel bulunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki yapay zeka üreticileri tarafından tamamen yapay zeka ile oluşturulan bin 500 model, insan ve droid jürilerden oluşan bir panel tarafından değerlendirildi. Bu ortaklık, doğrudan ödemeler yerine, dağıtım avantajlarını kullanarak stratejik bir değişim anlamına mı geliyor?

BTK Akademi, bilgi teknolojileri sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyenler için yaz kamplarını başlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 2020 yılında hizmete açılan BTK Akademi, düzenlediği e-öğrenme sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir eğitim merkezi. Nükleer tıp görüntüleme merkezleri, nükleer santraller, sivil ve askeri uzay ve havacılık uygulamalarında, radyasyon tanı ve algılama (dedektör) sistemlerinin olabilecek en az hata payı ile verimli ve etkin şekilde çalışmaları gerekiyor. Bu alanlarda konu insan sağlığı ve yenilenmesi oldukça maliyetli uzay ve yeryüzü sistemlerinin verimli olması için mümkün olan en iyi teknoloji ile çalışmak gerekiyor. Bu nedenle projelerimizin hepsi ileri teknoloji ürün ve hizmeti olduğu için halihazırda ileri teknoloji bileşen ve ürünlerini kullanıyoruz. Geliştirmekte olduğumuz projelerin bir kısmında  yapay zeka kullanımı ile çalışma etkinliğinin artırılması ve daha iyi ürün/hizmetler sunma hedefindeyiz.

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz programlar İstanbul ve Ankara’nın ardından ülke geneline yayılmaya başladı. Bu kapsamda ilk etapta Antalya, Aydın, Bitlis, Karabük, Kırıkkale, Mersin, Muş, Tokat ve Van’da da yüz yüze eğitimler verilmesi kararlaştırıldı. Eğitimin amacı katılımcıların temel düzey algoritma bilgisini geliştirme, algoritma bilgisine dayalı fikir yürütebilme becerileri edinmeleridir. Günlük yaşamda karşılaştıkları problemlere teknolojik çözümler üretebilme, olaylara, nesnelere disiplinler arası kombinasyonlar yükleyebilme yeteneği kazandırmaktır.

Pchocası ailesi olarak 2015 yılının Şubat ayında hizmete ve yayın hayatına başladık. Bunlar oyunlar, donanımlar, mobil yazılımlar, otomobil, sektörel haberler ve sosyal medya gündemleri gibi güncel ve kaliteli içeriklerdir. Teknopark İstanbul’da bulunan ofisimizdeki Ar-Ge Laboratuvarı’nda dinamik ve azimli bir Ar-Ge ekibimiz var. Farklı illerden öğrencilerin katıldığı, 2 Şubat’ta sona erecek kamp süresince gençler, Kocaeli’nin tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı da bulacak. “Bu noktada, BTK Akademi tarafından verilen derslerin kredilendirilmesi düşüncesi ortaya çıkmış, konuyla ilgili YÖK ile BTK arasında bir işbirliğinin ciddi faydalar sağlayacağı değerlendirilmiştir. Yapılan görüşmeler olumlu şekilde ilerlemiş ve protokol imza aşamasına gelmiştir. BTK Akademi’de istediğiniz kategoride siz uygun olan, başlangıç, orta, ileri ve herkes için, eğitim seviyelerinden dilediğinizi seçebiliyorsunuz.

Eğitimler ücretsiz

Türkiye’nin ilk yapay zekâ marka elçisi olarak nitelendirilen Seren Ay, düzenli olarak Türkiye’nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtıyor. Dünya çapında maceralara atılan Seren Ay’ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç yapay zeka programı kullanıyor. Seren’i çeşitli erkek egemen meslek dallarında veya takipçilerini eğitmek için zaman içinde seyahat ederken görmek mümkün.

Geleceği Tasarlamak Projesi Kapasite Geliştirme Toplantılarına Davetlisiniz

Özellikle gençlere yatırım yapan ülkemiz, yazılım gibi alanlarda eğitimlerini sürdürüyor. Son olarak “Bilginin Adresi” sloganıyla yola çıkan BTK Akademi, bilgi teknolojileri sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyenler için yaz kamplarını başlattı. Bu anlamda yaptığımız çalışmaları her geçen gün daha da
hızlandırarak ve güçlendirerek ilerliyoruz” ifadelerini kullandı. GÖNÜLLÜ EĞİTMENLİK İÇİN ÖN LİSANS ŞARTBTK Akademi ücretsiz olarak düzenlediği eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. BTK Akademi Eğitmen Gönüllüsü olmak için en az ön lisans mezunu olunması ve sitedeki formu doldurarak başvuru yapılması gerekiyor. Kullanıcılar btkakademi.gov.tr  adresine giriş yaptıklarında, online yazılım, programlama, siber güvenlik, dijital tasarım, kişisel gelişim, güvenli internet, telekominikasyon, regülasyon, sertifika programları gibi kategorilerdeki eğitimlere ücretsiz bir şekilde ulaşabilecek.

Kayıtlı 2 milyon 70 bin 367 kullanıcısı bulunan portalın haftalık görüntülenme sayısı 700 bine yaklaştı. Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu takip ediniz. BTK Akademi 6 GB Kampanyası hizmetimizi almak için lütfen GSM numaranızı ve Turkcell Şifrenizi girerek işleminizi onaylayınız. Kampanyadan hemen yararlanmak için, BTK Akademi yazıp 5555’e SMS gönderebilirsiniz. OpenAI, Microsoft’un Azure hizmetlerindeki artan kullanım nedeniyle daha yüksek maliyetler üstlenecek, ancak potansiyel kullanıcı tabanı genişlemesinin getirisi çok daha büyük olacak.

Karagözoğlu, yerli ve milli üretimin değerini ve gücünü kavrayan, bilim ve teknolojiye önem veren bir gençliğin ülkeyi uluslararası rekabet ortamında daha da ileriye taşıyacağına dikkati çekerek, geleceğin temellerinin ancak eğitimle şekilleneceğinin farkında olduklarını dile getirdi. ÜCRETSİZ EĞİTİMLERE E-DEVLET ŞİFRESİYLE ULAŞILIYORBilgi ve İletişim Teknolojileri alanıyla ilgilenen herkes bu eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bu eğitim dünyasına 16 yaşından küçük kullanıcılar E- Devlet şifresine sahip olmadığı için üyelik sistemiyle, 16 yaşından büyükler ise E-Devlet şifresiyle giriş yapabiliyor. Bu bölümün özellikle altını çizmekte fayda var çünkü bilindiği üzere Udemy gibi online eğitim kaynaklarına belirli miktarlarda ücret ödemeniz gerekiyor. Fakat BTK Akademi üzerinde kullanıcılar için bir çok eğitim ücretsiz olarak sunuluyor. BTK Akademi çevrim içi eğitim portalında, “Yazılım Dünyası”, “K12 Dünyası”, “Sistem Dünyası”, “İşletme Dünyası”, “Kişisel Gelişim Dünyası”, “Tasarım Dünyası”, “Yapay Zeka Dünyası” ,”Güvenli İnternet Dünyası”, “Regülasyon Dünyası” ve “Kariyer Yolu” olmak üzere 10 ana kategoride, 266 konu başlığında, toplam 139 bin 274 dakika çevrim içi eğitim yer alıyor.

Demek istemediğim tabirle, bir hackerın temel taşlarını oluşturacak bir çok veri var. Ülkemizde son zamanlarda hızlıca gelişmekte olan uzay endüstrisinin RHA ve TVAC test ihtiyacını karşılayabilmek, bu hizmetlerin mümkün olduğunca yerli bir şekilde yapılarak, kaynaklarımızın verimli şekilde değerlendirilmesini sağlamak bizim önem verdiğimiz faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. MRADSIM, madde ve radyasyon etkileşimlerini simüle eden bir yazılım paketleri bütünü olup hem uzay radyasyonun hem de yeryüzündeki doğal ya da insan yapımı kaynaklı radyasyonun elektronik, elektromekanik ve yaşayan organizmalar üzerindeki etkilerini, içinde bulunan fizik kütüphaneleri ile detaylı bir şekilde simüle ediyor.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanıyla ilgilenen, öğrenme arzusu bulunan herkes eğitimlerimizden faydalanabilir. DH’de 2017’den beri Türkiye gündemi, ekonomi, savunma sanayi ve teknoloji alanında içerikler üretiyorum. Seçime yakın, öne çıkan önerilerden yüzde 50’yi geçenler AI Steve’in politikalarını oluşturacak. Steve Endacott, AI btkakademi Steve’in yürüttüğü politikalarla bağımsız olarak girdiği seçimi kazanırsa, AI Steve aracılığıyla halkın isteklerini yerine getirecek. Sitesi üzerinden bölge halkından “Yapay Zeka Steve ile Konuş” seçeceğine tıklayarak ve listelenen politik karar seçeneklerini oylayarak sivil bir güç ve kontrol mekanizması kurabileceklerini savunuyor.